Att göra i Åre & Duved


Här har vi tagit fram lite tips på vad det finns att göra i Åre-Duved

Besök Tännforsen iglo

http://www.tannforsen.com/default.asp?intId=4

Hundspann

Kom nära naturen och bli en del av den tillsammans med hundarna. En oförglömlig upplevelse. Det finns både kortare och längre turer i Åredalen.

Guidade isfisketurer

Tjärnarna i Vålådalen är upplåtna för isfiske. Fiskekort köper du på Vålådalens Fjällstation där du också kan hyra utrustning och renskinn.
På Åresjön kan du få både Röding och Öring

Längd och turskidåkning

Några timmar, en dag eller flera. Turåkningen runt Årefjällen bjuder på stor variation av upplevelser.

Det finns få sätt att uppleva fjällen som är så rogivande som turåkning. Ta dig fram på skidor av egen kraft och njut av ensamhet, tystnad och storslagna miljöer i ditt eget tempo.
Åre med omnejd är ett mecka för turåkning, här finns leder i alla svårighetsgrader – från enklare turer på bara någon timme till extremare flerdagarsturer med övernattning i tält eller stuga.

Skoter

Med en skoter tar du dig till platser du inte hade nått till fots. Upplev tystnaden, lugnet och den orörda naturen.


Rida

Upplev vinterfjällen från hästryggen. Gallopera i lössnö ut över vidderna eller rid in i storskogen med snötyngda granar.

Snöskovandring

Rör dig ljudlöst på snöskor i kanten av storslagna fjällvidder genom trolska skogar, njut av äkta kokkaffe vid värmande eldar, sov gott i tält och upplev den totala tystnaden.

Besök Moose Farm

Träffa och klappa tama älgar på Millest Moose Farm. Under guidade turer får du veta mer om älgen och träffa skogens konung på närmre håll.

Airboard

Sväva fram över snön på en avancerad uppblåsbar madrass med styrförmåga. Tvåtimmarskurser i Hamrebacken i Duved.

Driving Xperience

Mästra motorkrafterna på is, väg eller i terräng. Utbildningar som varar från tre timmar upp till två dagar. För alla nivåer av erfarenhet.

Inomhus

Bowling på Holiday, Äventyrsbad med bastuvärld på Holiday, Minigolf på Holiday, LAB aktiviteter för barn i LABet på Holiday Club. Pyssel, spel, leksaker, knep, knåp och en hel virtuell värld, SonyWorld, med den senaste tekniken. Boule på Åre Continental Inn, bio i Järpen

Åre Chokladfabrik

Välkända Åre Chokladfabrik ligger i Björnänge, 3 km öster om Åre. I fabriken kan du se när vi tillverkar chokladen, provsmaka och köp dina favoritpraliner.

Besök Njarka Sameläger

I Njarka får du veta mer om djuren och om samernas kultur och näringar. Upplev samernas vardag med allt från lassokastning till bakning av glödkakor

Åre gamla kyrka

Åre gamla kyrka uppfördes under andra hälften av 1100-talet vid den gamla Pilgrimsvägen mot Nidaros (Trondheim). Under århundraden har den varit en kyrka såväl för resande som för sockenbor.

Skärmflygning

Det går att flyga tandemflyg året runt. Utan några kunskaper om skärmflygning kan du koppla ihop dig med en av instruktör och flyga från Åreskutan.


Swirl Top

Vill du veta mer?

+46(0)8 – 555 36 111
+46 (0)706-86 88 00

Kontakta ossSwirl Bottom